Verwarm de oven voor op 150°C.
Klop de eieren in een diep bord los.
Leg de amandelen in een ander bord.
Peper en zout de kipfilets, wentel ze door het ei en vervolgens door de
amandelen, bak ze in 50 gr boter goudbruin en leg ze op een bakplaat.
Maak een saus van het braadvocht en de bloem en voeg de rode wijn, het
sinaasappelsap, de kalfsfond en de Grand Marnier toe, zodat een gladde
saus ontstaat.
Laat deze 15 minuten zachtjes inkoken.
Laat de kipfilets op de bakplaat in de oven gaar worden.
Ontvel de tomaten en snijd ze in reepjes.
Verhit 40 gr boter en smoor de gehalveerde champignons in 3 minuten
gaar.
Voeg de tomaten toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Snijd de carambola‘s in schijfjes en bak ze om en om in boter met wat
suiker.
Serveer de kipfilet, de carambola en de groenten op voorverwarmde
borden.
Maak de sinaasappelsaus af door de peperkorrels toe te voegen en serveer
in een verwarmde sauskom.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |